Her er oppskriften:
400 gr smør
300 gr sukker
300 gr brunt sukker
4 egg
550 gr hvetemel
1 ss (toppet) bakepulver
300 gr hakket sjokolade.
Rør smør og sukker til en lett smørkrem. Lettest med elektrisk hjelp... Rør inn egg, bakepulver og hvetemel. Begynn med litt mel, og jobb inn alt gradvis. Selv om det ser ut til at deigen ikke kan ta imot mere mel, så trenger den alt. Hvis du bruker for lite mel, vil kakene renne utover. Rør inn sjokoladen til slutt. Bruk to skjeer og form kjeksen, ca som en 20 kroning på pakepapiret. La det være god avstand mellom "tuttene" så ikke kjeksen flyter i hverandre. Stek kjeksen på 200 gr i ca 10 min. De skal bli litt mørk-gyldene, men ikke svidde i kanten. Avkjøles på rist. Oppbevares i en lukket boks i kjøleskapet.
Alt blandes i en stor bolle.
2 kommentarer:
Mmmm, snadder, men på en eller annen blogg så jeg at det er visst vaffelens dag i dag. Hm, ja her ble det bare kjøttboller uansett...
Trine Strand Torgersen skrev:
Ååååååå....:)) de der er farlige!!! Da blir det ett par kilo økning på frøken Torgersen da.... Kommer litt tidlig på søndag, så jeg får sjekket ut om de er like gode som vanlig:))
Legg inn en kommentar