Sider

torsdag 29. mars 2012

Kjeksbaking.

I dag er det den store kjeksbakedagen her hjemme... Dette er verdens beste sjokoladekjeks..!!..om jeg må få si det selv.. Jeg lærte fort at disse måtte bakes i dobbel posjon.... Og det beste av alt, de er kjempelette å lage...


Her er oppskriften:


400 gr smør


300 gr sukker


300 gr brunt sukker


4 egg


550 gr hvetemel


1 ss (toppet) bakepulver


300 gr hakket sjokolade.


Rør smør og sukker til en lett smørkrem. Lettest med elektrisk hjelp... Rør inn egg, bakepulver og hvetemel. Begynn med litt mel, og jobb inn alt gradvis. Selv om det ser ut til at deigen ikke kan ta imot mere mel, så trenger den alt. Hvis du bruker for lite mel, vil kakene renne utover. Rør inn sjokoladen til slutt. Bruk to skjeer og form kjeksen, ca som en 20 kroning på pakepapiret. La det være god avstand mellom "tuttene" så ikke kjeksen flyter i hverandre. Stek kjeksen på 200 gr i ca 10 min. De skal bli litt mørk-gyldene, men ikke svidde i kanten. Avkjøles på rist. Oppbevares i en lukket boks i kjøleskapet.



Alt blandes i en stor bolle.


Formes som en 20 kroning på stekebrettet
Stekes gylden-brune
Og vips... ferdig kjeks til kaffekosen...

Disse er farlig gode..!!.. Jeg pleier å måtte hjemme unna noen på et hemmelig sted hvis jeg har planer om å ha besøk, og det liksom skal være noen i gjen til de....

2 kommentarer:

Siri sa...

Mmmm, snadder, men på en eller annen blogg så jeg at det er visst vaffelens dag i dag. Hm, ja her ble det bare kjøttboller uansett...

HegeT sa...

Trine Strand Torgersen skrev:

Ååååååå....:)) de der er farlige!!! Da blir det ett par kilo økning på frøken Torgersen da.... Kommer litt tidlig på søndag, så jeg får sjekket ut om de er like gode som vanlig:))

Related Posts with Thumbnails